неделя, 17 юни 2012 г.

Стойчо Младенов-една добре поддържана илюзия




Попаднах на интервюто на Стойчо Младенов от миналата неделя. Дано не са го чели от Агенцията по труда, защото може би ще спретнат една титанична проверка в офисите на Титан. Разбрахме 2 основни неща. Директива няма и че

Г-н Младенов работи без да му плащат и ще стои в отбора докато го изгонят. Така беше и  след като взеха лиценза. Остана и се бори докрай за червената идея/ Също както Наско и Мъри още се борят за синята/

Г-н Младенов може да работи без заплата, но за без пари-едва ли. На мястото на 12-те освободени в понеделник,  ще трябва да дойдат 10-ина нови. Може би новите ще имат един до болка познат мениджър. И може би пак няма да има комисионни.

Директивата. Защо ли беше тя? За да има за какво да  питат медиите след всеки мач, за да не се налага да се говори за футбол. Много е удобно- всички загуби са заради директивата, всички победи са въпреки нея- т.е. Стойчо Младенов винаги печели.

 А като говорим за футбол- играта на ЦСКА през пролетта бе ужасно слаба. Мачовете със слабите съперници се печелеха  трудно, а тези  с  отборите от първата шестица и Миньор (изключвам гостуването на Локо пд и домакинството на Литекс ) бяха загубени.

Ще отделя специално внимание на победите на Локомотив и Литекс.  Гостуването на ЦСКА в Пловдив бе 10 дни след позорното отпадане от Септември Симитли. Локомотив до този момент беше в страхотна форма, бе победил  Черноморец , Левски , Лудогорец  и имаше само победи на собствен терен. Очаквах лесна победа на домакините, букмейкърите  също. После  2-ката падна с близо  единица от обявяването на коефициента до началото на мача. ЦСКА победи с 3:0 . Неприлично лесно. Кокала беше неприлично  спокоен. Остана едно неприлично усещане за онези неща, които не се доказват.

 Мачът с Литекс бе по време, когато Гриша Ганчев и Титан са били в преговори за “сливане“/по думите на г-н Ганчев/ на двата отбора. Т.е. мотивацията на титулярите на Литекс е била много по-ниска от тази на юношите на Миньор срещу Лудогорец.

 С други думи двете най-важни победи на ЦСКА тази пролет под ръковдството на Стойчо Младенов са силно компрометирани. И добре, че гредата в 90-тата минута в Разград не беше гол. България щеше да има за шампион един от най-слабите отбори някога. Нямаше да е никак справедливо, след като цяла пролет не си играл приличен футбол повече от 90 минути общо и с две толкова съмнителни победи да станеш шампион. 

Да. Стойчо Младенов е недоказан треньор със съмнителни качества. Провалите му с ЦСКА в Европа и националния отбор го показват. Феновете на червените вярват, че отборът им лицето на България пред Европа и че най-голямата европейска победа на Левски е тази над любимия им отбор. Аспарух Никодимов победи Шахтьор, Любо Пенев – Динамо Москва, дори Милен Радуканов постигна емблематична победа като гост над Рапид Виена. А най-големият евроуспех през новия век е постигнат от Миодраг Йешич- Ливърпул, Леверкузен и т.н. без трансфери за  по “2-3 млн. Евро“ Стойчо Младенов няма нито емблематична победа, нито елиминиран силен отбор в Европа. Само емблематични прякори останаха след отпаданията от турския гранд  Галатасарай (0:3x 2)  и  френския (тогава) средняк Тулуза (1:тъч). Малко преди това  Левски изигра достойни(въпреки елиминациите) 4 мача с Бешикташ и същият Галатасарай, а малко по –късно елиминира френския (тогава) средняк Оксер и победи Марсилия.

Да. Стойчо Младенов е добър играч на българското медийно поле. Говори за говеждия стадион, за 16-те точки, за отнетия лиценз, за директивата. Там той ,според самия себе си, е  „един от най-големите  футболисти и треньори в историята на българския футбол“ http://www.stoycho-mladenov.com/ , но за съжаление с него  ЦСКА е оставала на отстояние от Европа равно на това на родното село на специалиста от Брюксел. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8

Много фенове на червените вярват, че Стойчо Младенов е човекът за  ЦСКА. Ако съдим по обективните резултати- по-скоро не.








                

Няма коментари:

Публикуване на коментар