четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Какво всъщност каза Илиан Илиев


Интервюто на Илиан Илиев в спортно шоу Гонг със сигурност е хвърлило в смут голяма част от синята общественост със силата, с която Рори Делап хвърля тъч.

Аз като левскар бях потресен от откровенията на треньора на любимия ми отбор. Но нека започнем с хубавите неща, защото са по-малко и няма как да бъдат пропуснати.

Похвално е треньорът на Левски да си признае, че е допуснал грешки.

Похвални са идеите на треньора за играта на Левски. Притеснително е, че са почти един полусезон на терена не се вижда нищо от реализацията им.

Похвален е точковият актив на Левски, но не е похвално зад него да се крият слабостите на отбора.

И толкоз. С положителните неща.

Недопустимо е треньорът на Левски да е селектирал част от футболистите само по видеозапис. 

Недопустимо е треньорът на Левски да се откаже Иван Цветков- сработен с отбора футболист, голмайстор на отбора за миналия сезон, левскар, предпочел Левски пред по-висока заплата, предложена му от ЦСКА, за сметка на бразилец на почти същите години и с визитка, с нищо не превъзхождаща тази на българина, за разлика от заплата му. Колосален спортно-технически и финансов гаф, какъвто засега се оказва и Жоао Силва.

Недопустимо е треньорът на Левски да твърди, че чужденците в отбора не знаят какво е Левски и са в отбора с нагласата, че ще играят в българското първенство с лекота и им трябва време за адаптация. Не е ли и тяхна работа като професионални футболисти да проучат новия си работодател? Не е ли работа на спортно-техническия щаб да обяснят на въпросните футболисти в какъв отбор идват, какви са целите му и какво ще се изисква от тях?  Ако си на 31 години, казваш се Дайсуке Мацуи и подписваш със Славия е ясно, че нямаш амбиции за нещо по-голямо от това да  играеш за последно 10. Левски би трябвало да е друго саке.

Недопустимо е треньорът на Левски да признава, че едно от новите попълнения, за което е платена трансферна сума,  има “технически проблеми“ .С още една подготовка и с характер щял да навакса. С други думи - купихме си кон, ама се оказа магаре, но с голямо желание да стане кон. Пък и  само на 23-години. На колко години са Гьотце, Азар, Оскар, Уилшър или Георги Миланов? 

Недопустимо е треньорът на Левски да каже, че има само един халф , който може да обработи бързо топката и че новият френски защитник не можел да изнася добре топката, защото във Франция отборите в Лига 2 играели по-директен футбол.


Недопустимо е треньорът на Левски да разменя позициите на терена на футболстите, за да се противопостави по-добре на Лудогорец. Треньорът на Левски трябва да научи защитниците си да се справят както с “бързи и мислещи“ футболисти, така и с мощни и силни физически нападатели. Още повече вътрешната ротация е за добре сработен тим, а не за такъв, който тепърва се обиграва.За да бъде и успешна трябва да бъде направена от технически и тактически грамотни футболисти, каквито очевидно не всички в Левски са .

 Илиан Илиев  беше страхотен футболист. До престоя си в Левски  репутацията му треньор бе почти безупречна. За съжаление  представянето на отбора през есента, освен в отделни 20-30 минути от 2-3 мача, както и съмнителната селекция, компрометират сериозно името му. Думите му  бяха последният пирон в ковчега на надеждите ми, че Левски ще заиграе добре и ще постига резулатати.

Както казва Любо Пенев-ютията здраво е заседнала на дъното. Въпреки точките. Напролет ще стане ясно дали Илиан Илиев има уменията да я отлепи от там. Защото през лятото не точките  играят в ЕКТ и тогава  синята ютия може да пробие и сараевското дъно.

Дано съм лош пророк, но колкото повече слушах интервюто на  Илиан Илиев, толкова повече не исках да чувам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар