петък, 12 октомври 2012 г.

Писмо до националния отбор по футбол


Уважаеми български национали,
След 2 мача вие и вашият треньор върнахте вярата на българите във вас и вашите възможност. Показахте отборен дух и добър футбол. Показахте, че може да бъдете новина с това, което е професията ви, а не със забавленията в свободното ви време.
Довечера предстои мачът, който ще начертае пътят пред нашия отбор. Една стъпка по пътя към Рио. Преди време един французин ни попречи да играем финал срещу Бразилия; дано тази вечер един друг французин стане свидетел как ще направим още една крачка към финалите на световното.
Като излезете довечера на  терена на националния стадион спомнете си, че от този терен победени са си тръгвали  Франция, Германия, Русия. Спомнете си магията на Гиби Искренов, спортната злоба на Стоичков, мощта на Любо Пенев, головете на Сираков, всеотдайността на Балъков, лудия поглед на Трифон Иванов, таланта на Бербатов, бързината на Мартин Петров, мъжеството на Стенли.
Феновете не искаме победа на всяка цена. Знаем, че не сте като Меси и Роналдо. Ние искаме добра игра, старание и себераздаване . Искаме един като сбърка, 3-ма да се втурнат да му помагат. Искаме блясък в очите, плам в сърцата и огън в краката. Искаме фланелките ви след мача да са като ризата на Веско Маринов след концерт. Искаме на следващия ден, когато обсъждаме мача, да казваме –“ей, как играха нашите, напълниха ми душата“
Довечера играйте за себе си. Играйте за човека до себе си. Играйте за хората, които ви повярваха и се върнаха обратно на трибуните. Играйте за вашия треньор, който ви помага да ставате по-добри. Играйте за вашия КАПИТАН, който има нужда от хубави новини.  Играйте като отбор. Играйте така, че дори и да не победите, да се чувствате горди от това, което сте свършили на терена.
Успех, българи! Успех, юнаци!



Няма коментари:

Публикуване на коментар