понеделник, 8 октомври 2012 г.

До пресслужбата на ПФК Лудогорец


Уважаема пресслужба на ПФК Лудогорец,
Пиша ви по повод писмото, което ми изпратихте чрез медиите на 7.10.2012. Одобрено(или диктувано) от президента и собственика на клуба.
Тъй като никой от приятелите на футбола не ви е  отговорил , се почувствах длъжен да ви напиша някой ред, за да не ви е тъпо.
Уважема пресслужба на ПФК Лудогорец, вече месеци наред  българските телевизии отстояват твърдо позициите си, че футболното ни първенство не струва цената, която вие(клубовете) искате. Разбирам, че търпите загуби, но за ситуацията са виновни собствениците на българските клубове, заедно с  БФС. И на мен ми е тъпо, че не мога да гледам Монтана и Ботев Враца, а трябва да се примиря с Нюкясъл – Манчестър Юнайтед. Причините да има съмнения относно начина, по който  печелите мачовете си, не е липсата на телевизионно излъчване, а :  

  • Фактът, че за 38 мача не е отсъдена дузпа срещу Лудогорец
  •  Фактът,  че често след ваши мачове противниковите треньори имат сериозни претенции към съдиите.
  •   Фактът, че когато отборът бе в Б-група, БфС правеше промени в регламента и програмата, които облагодетелстваха ПФК Лудогорец.

От разширените репортажи, част от които успях да изгледам, наистина се виждат красивите атаки на “орлите“ и от тях лъха “феърплей“ като на евтин парфюм от квартална хубавица.

Уважаема пресслужба, много рязко във втория параграф сменихте темата и вмъквате литературния герой на Алеко Константинов- Бай Ганьо. На всички ни е ясно за кого говорите, но мислите ли, уважаема анонимна пресслужба (в сайта ви не намерих имената ви), че това обръщение  към президента на футболен клуб Левски не е грандиозна обида? Грандиозна обида за самите вас, които ОФИЦИАЛНО слязохте под нивото на драскачите и хейтърите в интернет форумите. Грандиозна обида за всички футболисти, фенове и ръководители на Герена. Едно просташко обявяване на медийна война. С какви очи ще пишете до колегите си от Левски за броя билети, които искате при гостуването на Лудогорец след като сте нарекли шефа им – Бай Ганьо? Как очаквате да бъдат приети вашите фенове преди, по време и след мача ? Ще седне ли г-н Домусчиев до Бай Ганьо в ложите и с какви очи ще го погледне?
Уважаема пресслужба, какъв морал и закон е нарушило ръководството на ПФК Левски? Следя доста обстойно надлъгването ви с телевизиите и г-н Михов. Г-н Венци Стефанов изрази мнение, че би направил компромис за безплатно излъчване на някоя от срещите, но никъде и никой не спомена какво е отношението на к убовете за онлайн излъчване на мачовете. Питам ви-на какво основание искате г-н Батков да бъде наказан (и откъде знаете, че Иво Тонев не е дал разрешение з а излъчването на мача) ? Какво е спечелил ПФК Левски от излъчването на мача? Аз реклами по време на мача не видях.  Мачовете на ПФК Лудогорец може и с камери от космоса да ги снимате и да ги излъчвате благодарение на Кюриосити на Марс. Не съм и съмнявал, че собственикът на ПФК Лудогорец има сериозни финансови възможности.
Уважаема пресслужба, да, ПФК “Левски“ е велик клуб, с велико минало и велика публика. Да,  г-н Тодор Батков има доста нелепи изказвания и един огромен грях към клуба и феновете – изпусна възможността да превърне ПФК “Левски“ в редовен участник поне в групите на ЛЕ , след четвъртфинала за ЛЕ и влизането в групите на ШЛ.  Да, г-н Батков не е и пръв любимец на сините на фенове, но това не е ваша работа.
Уважаема пресслужба,  адмирации за направеното в Разград –стадион, школа, тренировъчна база. Но затова как работи школата не се съди по успехите на момчетата под 17 години, а по интегрирането им в първия отбор. Затова оценка за нея ще помоля да дадате след 5 години – колко момчета са в първия отбор, колко в националния, колко са продадени за сериозни суми в чужди отбори- справка школата на ПФК Литекс. Колкото до Опоку, мисля че броят на скъпо платените играчи, преминали орез ситото на Лудогорец, които сега търкат пейката на същото това сито, също не е малък.
Уважаема пресслужба, мисля, че  с  това си писание успяхте да настроите цялата левскарска общност срещу отбора си.  Отбор, който спечели много симпатии с добрите си игрите през целия минал сезон и началото на този и за когото много левскари са стискали палци в мачовете с Динамо Загреб.
Уважаема пресслужба, като  средно интелигентен  приятел на футбола, смятам, че това ваше писмо показва изключително ниска култура, липса на себеуважение  и уважение към другите, както и надута парвненющина .  Смятам, че пресслужбата дължи извинение за просташкото си отношение към президента на ПФК “Левски“ както на него, така и на цялата футболна общественост.

Приятел на футбола

Няма коментари:

Публикуване на коментар