петък, 9 август 2013 г.

И победител е.... Роджър Уотърс


Жребият е хвърлен! Лудогорец ще е домакин в първият мач в опита си да повтори успеха на Левски от влизането в групите на ШЛ. Няма да се налага да затварят сектор Г на още един стадион, за да може да се строи сцена, докато Марселиньо и Миро Иванов бродират по зеления килим. България ще спи спокойно.

Медийните изяви на Кирил Домусчиев, обаче, предизвикаха много полемики, които в крайна сметка ще донесат много негативи на ПФК Лудогорец.
·         Силните думи по отношение на държавата и ръководството на национална спортна база със сигурност не са били приятни нито на министъра на синтаксиса и правописа, нито на шефа на спортното съоръжение. Ако  Лудогорец влезе в групите на ШЛ, националният стадион ще бъде естествен дом на разградския тим, а не е хубаво да си разваляш отношенията с бъдещия си хазяин още преди да започнали
·              Медийният конфликт с бизнес-партньора си във фирмата, държаща телевизионните права, и думите му за тръбата на Газпром със сигурност е жегнал много левскари и няма да е изненада, ако на стадиона в агитката на Базел се внедрят сини шалчета, които да проклетисват зелените си съперници в първенството.  Историята помни български граждани в агитката на Нюкясъл, при гостуването на английския тим на ЦСКА. Българи подкрепяха и Ливърпул на Националния Стадион, помним и неорганизираната от каталунци заря при головете на Барселона в София.  И ако вярваме на поговорката, че, който сее ветрове, жъне бури, може да се окаже, че Лудогорец би се радвал на по-добро посрещане в Букурещ, отколкото в София.
·         И още за тръбата. Защо КТБ не стане спонсор на родното първенство? Така и така държавните предприятия държат парите си там. Защо Гриша Ганчев и Домусчиев не построят осветление на всички стадиони, за да не се налага да играят на 34 градуса от 18:00, а държавната ТЕЦ Марица Изток 2 да ги захранва безплатно с елетричество, вместо да дава заплати в Берое? С какво право някой изисква от държавата да се намесва в отношенията между две търговски дружества?
·         Не приляга на собственик на клуб с тригодишен стаж да привлича медийното внимание с грандомански изказвания. Тодор Батков е чудесен пример за това как непремерените изказвания се връщат като бумеранг при това с двойна сила и тежки последствия. И да си отговори на няколко въпроса:
1.       Защо Бадема и Станислав Генчев се разписват в момента за поне два пъти по-малко пари, от тези, които взимаха в Лудогорец? При това за Бадема не е ясно кога и дали ще ги получава.
2.       Не разбира ли, че когато български съдия свири дузпа срещу Лудогорец в А група, ще е  полезно за отбора му?
3.       Защо не намери сили да каже добра дума за работата на Ивайло Петев ?
4.       Вярва ли, че ще има повече от 6 000 зрителя на националния стадион ?

Миналата година в култовото населено място Български Извор, в едно от заведенията се засякох с посърналите фенове на Лудогорец, завръщащи се от Загреб. Говорихме за мача, за недоброто отношения на хърватските полицаи, за проекта Лудогорец, за любовта към отбора и разочарованието.  Тези хора заслужават по-добро отношение на собственика на клуба към институциите и конкурентите им.


Жребият е хвърлен. Лудогорец ще домакинства в първия мач. Драма няма. Но Домусмчиев вдигна вой до министъра. Напразно. Всъщност не. От СМЕ трябва да са благодарни на собственика на Лудогорец за безплатната реклама на концерта. Вече не остана човек, който да не знае, кога и къде и кой ще пее на Националния стадион.

Няма коментари:

Публикуване на коментар